Rundveehouderij

Nieuws

FrieslandCampina investeert fors in Thaise activiteiten

FrieslandCampina investeert komende 5 jaar €125 miljoen in haar activiteiten in Thailand. De zuivelonderneming ziet Thailand als belangrijke exporthub voor Azië. Dat meldt het Thaise dagblad The Nation.

Thailand is volgens topman Roelof Joosten goed gepositioneerd om zuivel te exporteren naar opkomende economieën in Azië. Hij noemt in het bijzonder Cambodja, Laos, Myanmar en Vietnam. Daarom investeert de onderneming flink in uitbreiding van productie, onderzoek, innovatie en marketing. Azië is nu al goed voor zo'n 40% van FrieslandCampina's totale omzet. Joosten verwacht dat dit aandeel komende 5 jaar uitgroeit tot de helft van de totale omzet van zijn onderneming.

Export

In 2015 exporteerde FrieslandCampina Thailand ter waarde van ruim €57 miljoen aan zuivelproducten naar onder meer Cambodja, Myanmar, Laos, de Filipijnen, Vietnam en Hong Kong. Het gaat om ongeveer een derde van de totale Thaise zuivelexport die afgelopen jaar met 50% toenam ten opzichte van 2014.

De totale omzet van FrieslandCampina Thailand kwam in 2015 uit op €400 miljoen. Voor dit jaar verwacht FrieslandCampina-directeur Marco Bertacca een omzetgroei van 10%. Ongeveer 20% van deze omzet wordt gerealiseerd met export naar Aziatische landen. De verwachting is dat dit aandeel binnen 5 jaar verdubbeld naar 40%. Joosten geeft aan dat FrieslandCampina wat betreft de wereldwijde omzet uitgaat van een omzetgroei van 2%.

FrieslandCampina is al meer dan 50 jaar actief in Thailand. Een van haar bekendste merken is daar Foremost.

Of registreer je om te kunnen reageren.