Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Duitse landbouwminister voor EU-wijde verplichte melkproductiebeperking

De Duitse landbouwminister is bereid zich in Brussel in te zetten voor een EU-wijde verplichte beperking van de melkproductie, als de melksector daar niet op eigen kracht in slaagt.

Bewindsman Schmidt heeft daarover maandag gesproken met zijn Beierse deelstaatscollega Helmut Brunner. Schmidt voelde tot dusver weinig voor zo'n gedwongen beperking, maar volgens Brunner wil hij met zijn bereidheid nu wel tegemoetkomen aan wensen in die richting die zijn geuit op de zogenoemde Agrarministerkonferenz, het periodieke overleg van alle Duitse landbouwministers.

Schmidt wil met de beperking wel wachten tot september. Tevens wenst hij financiële overheidssteun aan de melksector alleen uit te keren als de productie inderdaad wordt beperkt.

Laatste reacties

  • Zuperboer

    Kump tied kump road; Markt stabiliseert zich vanzelf weer. Ga je produktie gedwongen beperken dan zul je zien dat er over een tijdje een tekort aan melk komt met als gevolg weer opdrijven van de produktie. Quotum zijn we al sinds 2009 kwijt en de realiteit is mijnsinziens dat je het nu beter een kans kunt geven anders weet je helemaal niet hoe de zuivelmarkt werkt.

  • producent

    ze weten niet wat ze willen, eerst moest het quotum er af en nu weer de productie beperken. Het lijkt een zwalkend geheel te worden. Gewoon de markt zijn werk laten doen dan vallen er vanzelf af en wordt het beter voor de rest.

  • koeboertje

    Ik hoop het niet, melk je net lekker en goedkoop van het jonge gras ,moet je weer op de rem .

Of registreer je om te kunnen reageren.