Rundveehouderij

Nieuws 3592 x bekeken

Directietopman van DMK Schwaiger treedt terug

Directievoorzitter van DMK Josef Schwaiger treedt terug. Ingo Müller, nu nog directeur ingrediënten, landbouw en grondstof van het Duitse concern, volgt hem op.

Volgens het ondernemingsbestuur is sprake van een generatiewisseling. Müller is 44 en Schwaiger 62.

Achteraf bezien lijkt de strijd over de opvolging van Schwaiger rond de jaarwisseling te zijn beslist. Toen stapte directeur landbouw en grondstoffen Sönke Voss plotseling op. Voor zijn vertrekt werd geen verklaring gegeven. Voss werkt nu bij concurrent Uelzena.

De terugtredende Schwaiger blijft DMK wel van advies dienen. "Hij is een van de erkende zuivelexperts van Europa. Men kan wel zeggen: melk en melkproducten zijn zijn hartstocht", aldus bestuursvoorzitter Otto Lattwesen, die eind dit jaar zelf ook terugtreedt. Schwaiger woont echter in Oostenrijk, waar hij vóór DMK in dienst was van Salzburg Milch.

Opvolger Lattwesen nog niet bekend

Lattwesen werd in 1999 voorzitter van het toenmalige Nordmilch en zette zijn voorzitterschap na de fusie met Humana voort in DMK. Zijn opvolger moet nog worden gekozen. Als kandidaat wordt echter de bedrijfsleider van Peeneland Agrar in Oost-Duitsland genoemd. Philip Kowolik. Ook de naam van Heinz Korte uit Bremervörde wordt genoemd.

Buitengewone ledenvergadering DMK

DMK verkeert in Duitsland nog in woelig vaarwater. Het ziet de komende weken nog een buitengewone ledenvergadering tegemoet. Een groep leden uit Hessen wil dan dat DMK extra melkgeld over 2015 uitbetaalt. Ze willen zo'n 3 cent per kilo extra uitbetaald krijgen. Een voorstel tot verkorting van de opzegtermijn is deze week afgewezen.

door Wim Verseput en Klaas van der Horst

Of registreer je om te kunnen reageren.