Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Vion bouwt nieuwe runderslachterij in Friesland

De nieuwe Vion-slachterij in Friesland krijgt een productiecapaciteit van 2.500 runderen per week en biedt werk aan 100 mensen.

Deze capaciteit komt bovenop de bestaande slachtcapaciteit van Vion van 18.000 runderen per week. Het Brabantse vleesconcern bouwt de slachterij in de verwachting dat de vraag naar duurzame vleesconcepten verder zal toenemen. Het bedrijf noemt de investering, waarmee al gauw tientallen miljoenen gemoeid is, een 'positief signaal' voor zowel Vion zelf als de gehele rundvleesketen.
Het duurt volgens een woordvoerder van Vion nog minstens een jaar voordat de slachterij haar deuren opent.

Meeste melkveehouderijen in Noorden

Het vleesconcern kiest voor Friesland omdat de melkveehouderij in de noordelijke provincies omvangrijk is. De slachterij moet niet alleen uitgerust zijn met de allernieuwste apparatuur, het moet ook logistiek dichtbij de runderen zijn vanuit duurzaamheidsperspectief en efficiency.

Vion bekijkt verschillende locaties

Vion zegt naar diverse locaties in Friesland te kijken en niet helemaal te kunnen uitsluiten dat een bestaande slachterij wordt overgenomen en vernieuwd. Vion wil echter een bericht dat in de Leeuwarder Courant staat, niet bevestigen. Daarin wordt vermeldt dat het vleesconcern kijkt naar Heerenveen en Leeuwarden. In Heerenveen zou de slachterij kunnen verrijzen op het industrieterrein waar ook A-ware en Fonterra zuivel verwerken.

Vion wil ook niet ingaan op een bericht in dezelfde krant waarin staat dat Slachthuis Dokkum, waarmee het nu samenwerkt, zich in de toekomst alleen toelegt op het uitbenen van runderkarkassen en een slachterij in Makkum op termijn moet sluiten. De samenwerking met de Waddenvlees Groep wordt volgens het bedrijf in elk geval voortgezet.

Eén reactie

  • beversbv1

    dan weten we ook meteen waarom vion de varkensprijs niet verhoogt.

Of registreer je om te kunnen reageren.