Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

PvdD: veehouderij moet krimpen om Nederlandse natuur te behouden

De Partij voor de Dieren vindt dat Programma Aanpak Stikstof (PAS) te weinig doet om de stikstofproblematiek voor de natuur op te lossen.

De partij vindt dat de veehouderij moet inkrimpen om de natuur te beschermen. Dat stelt Kamerlid Frank Wassenberg (PvdD) in Kamervragen naar aanleiding van de visie van ecologen Arnold van den Burg en Hugh Jansman over de staat van de natuur op de Veluwe. Zij stellen dat de stikstofuitstoot van de intensieve veehouderij het grootste probleem is voor de Nederlandse natuur. In dagblad Trouw noemen ze de veehouderij de sluipmoordenaar van de natuur. De ecologen zijn bezorgd over de sterke afname van de biodiversiteit die wordt veroorzaakt doordat stikstofminnend mos en gras andere plantensoorten verdringen.

Laatste reacties

 • veldzicht

  Vreemd,net hoorde ik over de radio dat de stikstof gehaltes in de lucht overal in het land goed zijn. behalve op enkele plaatsen in de binnensteden.Hoe zit dat meneer Wassenberg,zeker je meet
  peratuur vlak boven de mestput gehangen als die boer aan het mixen was ,maarja ,n beetje de boel belazeren zijn we van jullie wel gewent.

 • agro1

  de dag dat de polletiekers ( nee, geen spelfout!!) betrouwbaar worden, vergaat de wereld. voorlopig zie ik de toekomst nog met vertrouwen tegemoet. feed the world and starve.

 • alco1

  Ze moeten de natuur onderhouden en dan met dat hout delfstoffen uitsparen, dan komt het met de biodiversiteit wel goed.
  DAT IS DUURZAAM.

Of registreer je om te kunnen reageren.