Rundveehouderij

Nieuws 1930 x bekeken

PvdD bezorgd over geitenstal met 5.100 dieren

De Partij voor de Dieren is bezorgd over de komst van een geitenbedrijf met 5.100 dieren in gemeente Maasdriel. Marianne Thieme heeft kamervragen gesteld.

Marianne Thieme (PvdD) vraagt staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken om de inwoners van Maasdriel te informeren over de gezondheidsrisico's van de bouw van een geitenbedrijf met 5.100 dieren in de gemeente. Ook pleit Thieme voor een moratorium op de bouw van grootschalige geitenbedrijven, in afwachting van de wet dieraantallen.

College zou weigeren gemeenteraad bij komst geitenbedrijf te betrekken

Thieme wil eveneens weten of het klopt dat het college van burgemeester en wethouders in de gemeente weigert de gemeenteraad te betrekken bij het besluit over de komst van een megastal voor 5.100 geiten omdat de geitenhouder een broer zou zijn van de CDA-voorzitter.

Of registreer je om te kunnen reageren.