Rundveehouderij

Nieuws 2218 x bekeken 1 reactie

DMK verliest 8,5% van zijn leveranciers

Tussen april vorig jaar en april van dit jaar hebben 726 leveranciers (ofwel 8,5%) zuivelconcern DMK verlaten. Dat zegt de Arbeitsgemeinschaft bäuerliche Landwirtschaft (AbL) in reactie op een recente mededeling van DMK dat het concern van zijn veehouders momenteel 4% minder melk krijgt dan vorig jaar.

De 'groene' boerenbond verwijt DMK dat het die cijfers in de bedoelde mededeling niet heeft genoemd, om te verdoezelen dat de feitelijke productie van de overgebleven leveranciers tegen de 9% hoger ligt. De cijfers ontleent AbL aan het leveranciersnieuws van het concern.

DMK ontkent in een commentaar in TopAgrar dat het cijfer van een met 4% gedaalde melkproductie niet zou kloppen. Eerder zegt het concern daarmee nog aan de voorzichtige kant te zijn gebleven.

Eén reactie

  • Schraar

    DMK stelt dat ze door marktwerking minder gemolken wordt. Er wordt echter niet minder gemolken, maar door hun belabberde melkprijs gaat er steeds minder melk naar DMK.
    Dit gaat dus de situatie op de zuivelmarkt niet oplossen, dit lukt alleen met ingrijpen door de overheid zoals Frankrijk wil.

Of registreer je om te kunnen reageren.