Rundveehouderij

Nieuws 7 reacties

Agrovision stopt met publiceren technische cijfers

Agrovision stopt met het verstrekken van technische kengetallen van de melkvee- en varkenshouderij. Dat is volgens het automatiseringsbedrijf een gevolg van de ontstane ophef over de uitval van biggen in de varkenshouderij.

Ondanks dat er ook volgens Agrovision-directeur Karel Heijink veel emotie in het spel is, heeft hij besloten minimaal een jaar geen gemiddelde cijfers van klanten meer via de media te verspreiden, ook niet van melkveebedrijven. Eerder stopte de onderneming ook al met het verstrekken van economische kengetallen.

Onnodig inzicht in bedrijfsvoering

Een paar jaar terug besloten meerdere accountants- en adviesbureaus terughoudender om te gaan met het publiceren van economische cijfers. Dit als gevolg van klachten van klanten. De publicaties zouden inkopers onnodig inzicht geven in de bedrijfsvoering.
Accountantskantoren Flynth en Countus laten weten alleen nog cijfers te publiceren naar aanleiding van gericht onderzoek. Cijfers die duidelijk van meerwaarde zijn voor hun klanten.

De Vereniging van Accountants- en Belastingsadviesbureaus (VLB) publiceert namens de verschillende accountantskantoren de duurzaamheidskengetallen van de melkveehouderij. Voor zover bekend is hierover nog geen discussie.

Laatste reacties

 • John*

  hehe eindelijk verstand

 • koeboertje

  wordt eens tijd dat men nadenkt wat er over hun klanten gepubliceerd wordt, geen enkele andere branche strooit zo makkelijk met cijfers als de agrarische sector,Flinth publiceerde onlangs nog dat het pas bij 15 ct per liter melk niet meer loonde om te produceren ,met andere woorden de melkprijs kan nog lager voor de afnemers, en die lezen dit ook !

 • Bennie Stevelink

  @koeboertje, de melkprijs wordt toch niet bepaalt door de kostprijs van de boer maar toch door de verhouding tussen vraag en aanbod. Het publiceren van de kostprijs of welke andere prijs dan ook heeft geen enkele invloed op de melkprijs.

 • pinkeltje

  Kan me de frustratie wel voorstellen. Er zijn maar weinig bedrijven die openheid van zaken geven over de economische kant van hun bedrijfsvoering omdat we in het afgunstige klimaat dat heerst in een door socialistisch sop overgoten samenleving waar we in West Europa mee te maken hebben menen dat ook bedrijven eigenlijk diefstal plegen als er wat wordt verdiend. Anderzijds, lekker geheimzinnig doen zodat je flink kunt blijven klagen bereik je ook niet al te veel mee.

 • koeboertje

  Maar Bennie als flinth zegt dat de melkprijs nog verder kan zakken voordat men stopt met melken is het voor de afnemers van de zuivel, de retail, toch nog makkelijker onderhandelen

 • mtseshuis

  ga met koeboertje mee, als het nog lager kan, gaat het nog lager worden, totdat er weer (veel) minder melk komt. Oa RFC trekt zich toch niks aan wat leden van hun beleid vinden, zie ook de mestvergistings toestand

 • marco-vdb

  wake up Bennie!!! Dat gelul van vraag en aanbod (op de exportmarkt) gaat echt niet op. Het spel op de thuismarkt bepaald de prijs. Je krijgt zoveel zodat je net niet kapot gaat, punt.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.