Rundveehouderij

Nieuws 5613 x bekeken 4 reacties

A-ware komt met eigen melkprijs

A-ware wil op 1 juli 2016 een eigen melkprijs introduceren. Het familiebedrijf wil hiermee de koppeling van de melkprijs aan DOC Kaas, een plus van ongeveer 1 cent op de DOC-melkprijs, loslaten.

Dat meldt A-ware. De zuivelonderneming heeft altijd aangegeven op termijn met een eigen melkprijs te willen komen. De introductie hiervan wordt versneld nadat leveranciers hebben aangegeven dat zij op korte termijn naar een eigen melkprijs willen, zodat de melkprijs naast de zuivelmarkt ook het ondernemerschap van A-ware reflecteert.

Eerst alleen basisprijs

De opbouw van de melkprijs wordt stapsgewijs aangepast. De koers is om op 1 juli 2016 de eigen A-ware Basisprijs te introduceren. Een half jaar later, op 1 januari 2017, komt de zuivelonderneming met een vernieuwde invulling van haar duurzaamheidsprogramma A-ware Duurzaam en de daarbij behorende premie.

De melkprijs is opgebouwd uit verschillende onderdelen. De basis is de A-ware Basisprijs welke is gebaseerd op de marktsituatie en de afzet van de onderneming. Daarbovenop betaalt A-ware een kwantum- en  kwaliteitstoeslag en een duurzaamheids- en weidepremie.

Laatste reacties

 • Gerd

  DOC betaalt meer??

 • el

  Ze willen goedkope melk!

 • hooghoes

  Ze kunnen de doc prijs waarschijnlijk niet meer betalen

 • Weerkundige

  je weet nog niet welke kant het kwartje gaat vallen

Of registreer je om te kunnen reageren.