Rundveehouderij

Nieuws 1292 x bekeken

Vlaanderen wil meer biologische melkveebedrijven

Biologische melkveebedrijven zijn er amper in Vlaanderen: 15 stuks. Provincie West-Vlaanderen probeert de omschakeling te stimuleren.

Onder impuls van de Belgische provincie West-Vlaanderen ondersteunt bio-adviseur Johan Devreese melkveehouders die de stap willen zetten naar een biologische bedrijfsvoering. Dat meldt Vilt. Een dozijn melkveehouders zou bezig zijn met de voorbereiding voor omschakeling naar een biologische bedrijfsvoering. Het gaat om leveranciers die vorig jaar van FrieslandCampina te horen kregen dat hun melk niet langer gewenst was.

Slechts 15 biologische melkveebedrijven in Vlaanderen

Vlaanderen telt nu nog slechts 15 biologische melkveehouders, waarvan 14 aangesloten bij Biomelk Vlaanderen. De productie van biologische melk in België is met zo'n 35 miljoen kilo nog zeer bescheiden te noemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.