Rundveehouderij

Nieuws 1411 x bekeken

Ruim 8.000 veehouders moeten KringloopWijzer nog invullen

Nog ruim 8.000 melkveehouders moeten voor 1 mei hun KringloopWijzer indienen. Dat melden de verschillende sectororganisaties.

De bijna 12.000 veehouders die in 2013 een positieve melkveefosfaatreferentie hadden zijn verplicht om voor 1 mei de KringloopWijzer over het jaar 2015 in te dienen. Tot nu toe hebben ruim 3.500 melkveehouders de Kringloopwijzer ingediend. Dit betekent dat de komende weken nog twee derde van deze melkveehouders hun KringloopWijzer moet indienen. Vanaf volgend jaar zijn alle melkveehouders verplicht gebruik te maken van de KringloopWijzer.

11.000 melkveehouders op Centrale Database KringloopWijzer

De Centrale Database KringloopWijzer heeft inmiddels de 11.000e melkveehouder verwelkomd op www.dekringloopwijzer.nl. Deze veehouders hebben nog niet allemaal hun gegevens compleet ingevuld en machtigingen afgegeven. Veehouders worden opgeroepen zich aan te melden, de gevraagde machtigingen af te geven en de ingevulde gegevens te controleren.

Er wordt momenteel veel gebruikgemaakt van de Centrale Database KringloopWijzer. Per dag worden zo'n 300 compleet ingevulde KringloopWijzers ingediend.

Of registreer je om te kunnen reageren.