Rundveehouderij

Nieuws

Nederlandse babymelk direct verkrijgbaar in China

Danone gaat voortaan rechtstreeks babymelkpoeder van Nutrilon met een Nederlands etiket aanbieden in China, via het online platform Tmall Global.

De maatregel van Danone is bedoeld om tegemoet te komen aan de aanhoudend grote vraag uit China. Ook wil het moederbedrijf van Nutricia daarmee de beschikbaarheid van Nutrilon in Nederland verder verbeteren.

Chinezen hamsteren in Nederland vanwege voedselschandalen

Nutrilon-babymelkpoeder is in winkels in ons land nog altijd lastig te verkrijgen. Hamsterende Chinezen kopen soms enorme partijen op. Vanuit China is er grote vraag naar Nederlands melkpoeder, vanwege verscheidene voedselschandalen in het Aziatische land. Veel mensen daar vertrouwen het Chinese babymelkpoeder niet meer. De prijs via het online platform ligt overigens wel hoger dan wat in Nederlandse winkels afgerekend wordt.

Europese productie babymelkpoeder flink opgevoerd

Om lege schappen te voorkopen voerde de fabrikant zijn Europese productie van babymelkpoeder vorig jaar al flink op. Ook zorgde Danone ervoor dat Nederlandse ouders het product direct via het internet kunnen bestellen. ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.