Rundveehouderij

Nieuws 1788 x bekeken

Duitse deelstaatminister: 'Melkveehouderij in grootste crisis sinds 1990'

De melkveehouderij bevindt zich in de zwaarste crisis van de afgelopen 25 jaar. Dat zei landbouwminister Till Backhaus van de Duitse deelstaat Meckelenburg-Voor-Pommeren na een demonstratieve actie van twee organisaties in de sector.

Leden van de 'groene' boerenbond Arbeitsgemeinschaft bäuerliche Landwirtschaft (AbL) en Aktion Agrar zetten vrijdag 8 april honderden rubberlaarzen bij het landbouwministerie om aandacht te vragen voor de dramatische situatie in de melkveehouderij en de daaruit voortvloeiende bedrijfsbeëindigingen.

Minister toont begrip voor situatie melkveehouders

Backhaus toonde veel begrip. "De situatie geeft reden tot de allergrootste bezorgdheid", aldus de bewindsman. Hij benadrukte dat hij en zijn collega's van de overige deelstaten er samen met de landbouwminister in Berlijn alles aan willen doen om de melkveehouders realistische perspectieven te kunnen bieden. "Ik begrijp dat de crisis de mensen de straat opdrijft om gehoor te krijgen." De deelstaatsregering biedt de boeren onder meer aan om hun grond tijdelijk te verkopen aan de overheid om zo liquide middelen vrij te maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.