Rundveehouderij

Nieuws 3644 x bekeken

Doek valt voor stier Big Winner

Op ruim 10-jarige leeftijd is een hardnekkige blessure aan de voorpoot Big Winner fataal geworden. De Win 395-zoon was jarenlang het paradepaard van KI Kampen.

Big Winners carrière startte rustig, maar na zijn glorieuze dochtergroepoptreden tijdens de Open Dag van KI Kampen in 2011 bij de fokkers van Big Winner, familie Knoef in Geesteren, werd de stier bijzonder populair. Ook zijn fokwaarde werd elke draai beter, hij is erkend leverancier van duurzame melkkoeien. Al 5 jaar op rij staat Big Winner genoteerd bij de meest gebruikte stieren in Nederland, met als hoogtepunt ruim 60.000 inseminaties in 2012. Tot nu toe zijn er al 185.000 inseminaties met Big Winner-sperma in Nederland verricht.

Nog voldoende sperma voorradig

Ook wereldwijd heeft Big Winner succes. In zeker 20 landen worden naar volle tevredenheid Big Winner-dochters gemolken, zo meldt KI Kampen. Juist in de landen waar de koeien veel geweid worden zoals Nieuw-Zeeland en Chili, wordt de stier nog steeds volop gebruikt. Er is nog voldoende sperma van Big Winner voorradig. De prijs blijft onveranderd op €16.

Of registreer je om te kunnen reageren.