Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

DOC wil zich maximaal richten op natuurkaas

DOC wil zich helemaal gaan toeleggen op productie van natuurkaas. Dat blijkt uit interne documenten.

DOC Kaas wil zich, als deel van zuivelconcern DMK, maximaal toeleggen op de productie van natuurgerijpte Nederlandse kaas met beschermde geografische aanduiding (BGA). Dit staat in interne documenten die DOC Kaas en DMK in Brussel hebben voorgelegd bij hun fusieverzoek, zo meldt de Europese Commissie.

Winstmaximalisatie

De genoemde strategie komt neer op winstmaximalisatie, meent DOC, want natuurkaas en zeker BGA-kaas, biedt hogere marges dan Goudse foliekaas. Om deze strategie vol te houden moet DOC blijven samenwerken met Nederlandse rijpers en de kaas niet laten rijpen bij DMK. Dit in verband met de BGA-eisen.

Mu is DOC Kaas de nummer 4-speler in natuurkaas, na FrieslandCampina, De Graafstroom en A-ware.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.