Rundveehouderij

Nieuws

DOC-aandeel in DMK naar 10%

Coöperatie DOC heeft als uitkomst van de onderhandelingen met het Duitse DMK een uiteindelijk aandeel van 10% gekregen in DMK GmbH.

Dit bevestigt DMK in een verklaring. Vorig jaar was er bij het ingaan van de fusiebesprekingen nog sprake van dat dit aandeel mogelijk groter zou zijn. Mogelijk zou er zelfs een aandeel van 15% worden verkregen. In rayonvergaderingen is echter gezegd dat toen nog werd gesproken over een bandbreedte, zo verklaren zegslieden binnen DOC.

Het uiteindelijke aandeel in DMK zou worden bepaald aan de hand van een definitieve weging, zo wordt gesteld. DMK verklaart dat het uiteindelijke aandeel en de ene zetel in de Raad van Toezicht het resultaat zijn van onderhandelingen.

Aanspraak maken op 'bruidsschat'

Bij de eerdere fusiepoging in 2011 was het beoogde aandeel van DOC Kaas in DMK vastgesteld op 15%. Waarom het DOC-aandeel aan de onderkant van de  bandbreedte is uitgekomen, wordt niet nader toegelicht. Directeur Marc Ligthart, die het fusieproces tot een succesvol einde heeft geleid, heeft afgezien van een betrekking bij DMK in Duitsland. Hij heeft ontslag genomen en zoekt naar een nieuwe betrekking elders, zo bevestigt hij.

Nu de fusie een feit is, kunnen de leden van DOC Kaas aanspraak maken op de toegezegde 'bruidsschat' van €20 miljoen. Voorwaarde is wel dat ze niet binnen korte termijn opstappen.

Of registreer je om te kunnen reageren.