Rundveehouderij

Nieuws

Ausnutria blijft toch uit rode cijfers

Babyvoedingsproducent Ausnutria heeft de winst over 2015 zien dalen van €12,3 miljoen naar €6,9 miljoen. Hiermee is het bedrijf alsnog ruim uit de rode cijfers gebleven.

Eerder dit jaar gaf het bedrijf nog een winstwaarschuwing af en meldde het te vrezen voor een netto-verlies over 2015. Dit slechte scenario kon worden voorkomen door goede verkopen in het laatste deel van 2015.

Afzet naar China

De totale omzet steeg met bijna €19 miljoen naar omgerekend €278,8 miljoen. Het grootste deel van de verkopen realiseert Ausnutria met de afzet van babyvoeding in de volksrepubliek China. Door het versoepelen van de eenkindpolitiek en door de nodig steeds toenemende welvaart, wordt meer babyvoeding dan ooit verkocht, maar anderzijds doet het permanent veranderen van de importregels door de autoriteiten van de volksrepubliek de handel weer geen goed, meldt Ausnutria.

Babyvoeding afgekeurd

De grootste moeilijkheden ondervond het kindervoedingsbedrijf vorig jaar echter doordat een flink deel van de geproduceerde babyvoeding moest worden afgekeurd. De achterliggende technische problemen zijn inmiddels opgelost, meldt Ausnutria.

Ongeveer een kwart van de kindervoeding die het bedrijf maakt, wordt geproduceerd uit geitenzuivel. Dit product wordt hoog gewaardeerd in China, hoger dan gewone baby- en kindervoeding.

Nieuwe fabriek in Heerenveen in aanbouw

In Nederland heeft Ausnutria enkele oudere fabrieken in bezit, maar in Heerenveen staat een grote fabriek in aanbouw. Die vergt een investering van ruim €80 miljoen. De buitenkant van deze fabriek is dicht, nu wordt verder gewerkt aan de binnenkant, waar allerlei technische installaties staan opgesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.