Rundveehouderij

Nieuws 1491 x bekeken

Veel animo voor deelname ‘Beste veestapel’

De animo voor deelname aan de competitie 'De beste veestapel van het jaar' is hoog. Dat meldt CRV in Arnhem. Er hebben zich een week voor de deadline van opgave al meer dan 80 bedrijven ingeschreven.

Volgens CRV is de interesse voor deelname een signaal dat melkveehouders werk maken van het fokken van veestapels die gezond en efficiënt zijn, en dus ook zodanig presteren en renderen. In tegenstelling tot de individuele keuring van koeien, waar het nagenoeg altijd om Holstein-koeien gaat, hebben zich nu veehouders ingeschreven met veestapels met Holstein-koeien, maar ook met MRIJ of kruislingdieren.

De competitie is onderdeel van het event 'Veestapel naar je hart' dat op 11 juni in de IJsselhallen in Zwolle wordt gehouden. Voor het zover is, zal een breed samengestelde jury de aanmeldingen terugbrengen tot 18 deelnemers, verspreid over drie regio's. In de voorronden die in april worden gehouden, zal dit worden teruggebracht tot zes veestapels; twee uit elke regio. bij deze laatste selectie kunnen veehouders ook meestemmen. De uiteindelijke zes winnaars zullen met vier koeien, die de gehele veestapel moeten vertegenwoordigen, in de ringen verschijnen. Daar moet dan één bedrijf zegevieren.

'Young Herdmanager'

Naast deze competitie zal ook de 'Young Herdmanager' van het jaar worden gekozen. Hiervoor gaat CRV op zoek naar jonge professionals tot 35 jaar die een duidelijke mening hebben over de toekomst van het eigen bedrijf en het management van de veestapel. Deze inschrijving is open tot 8 april.

Als laatste, maar zeker niet als minste, stelt CRV ook nog 10 dochtergroepen van stieren samen die de ring zullen betreden.

Of registreer je om te kunnen reageren.