Rundveehouderij

Nieuws 1523 x bekeken

Projectplan duurzame melkveehouderij kan van start

Het projectplan duurzame melkveehouderij is goedgekeurd door het ministerie van Economische Zaken. De meeste van de aangekondigde maatregelen kunnen direct van start, meldt Zuivel NL.

Een deel van het geld gaat naar de bestrijding van dierziekten, te weten BVD, IBR en Mastitis. Melkveehouders die meedoen aan campagnes om deze aandoeningen te bestrijden, kunnen korting krijgen op onderzoeken.

Zo kan €110 korting worden gekregen op een Quickscan BVD van de Gezondheidsdienst voor dieren en is een korting van €3 per biopt te verkrijgen. Wie gecertificeerd BVD-vrij wil worden, kan een tegemoetkoming van €200 op de uitvoering van diagnostiek krijgen. Ook is korting mogelijk op een onderzoeksabonnement.

Voor de bestrijding van IBR is ook een korting mogelijk op tankmelkonderzoek, op de uitvoering van diagnostiek en een abonnement voor een IBR-bestrijdingsprogramma.

Korting op bedrijfsantibiogram mastitis

Melkveehouders die mastitis beter en breder willen aanpakken, kunnen een korting krijgen op een bedrijfsantibiogram mastitis. Daarmee wordt de antibioticagevoeligheid op koppenniveau gemeten en kunnen antibiotica gerichter en effectiever worden ingezet tegen bepaalde soorten mastitis.

Of registreer je om te kunnen reageren.