Rundveehouderij

Nieuws 4049 x bekeken 1 reactie

Programma webinar Fosfaatrechten bekend

Het programma van het webinar Fosfaatrechten voor melkveehouders is definitief. 4 sprekers deskundig op het gebied van melkveefosfaat geven donderdag 24 maart uitleg.

Boerderij organiseert in samenwerking met LTO, AcconAvm en Farmel een webinar. Melkveehouders kunnen gratis online uitleg krijgen over wat de betekenis is van fosfaatrechten voor het eigen bedrijf. Komt u in aanmerking voor de knelgevallenregeling of extra fosfaatrechten omdat uw bedrijfsvoering extensief is? Op deze en nog tal van andere vragen over de fosfaatrechten krijgt u live antwoord, terwijl u direct vragen kunt stellen.

De sprekers zijn:

 1. Esther de Snoo is redacteur bij Boerderij. Zij schetst in haar presentatie het politieke hoe en waarom van de melkveefosfaatrechten.
 2. Wiebren van Stralen is beleidsmedewerker mest en milieu bij LTO Nederland. Hij legt uit wat er in de fosfaatbrief staat van staatssecretaris Martijn van Dam. Aanbod komt onder andere de toekenning, afroming en overdraagbaarheid van rechten en de knelgevallenregeling.
 3. Lubbert van Dellen is directeur Food & Agri bij Accon Avm gaat in op de financiële aspecten van fosfaatrechten. Hij legt verder uit hoe een melkveehouder meer koeien kan houden met minder fosfaatrechten.
 4. Eric Peters is adviseur productierechten bij agrarisch advies- en bemiddelingsbureau Farmel. Hij geeft uitleg over de koop en verkoop van opties op fosfaatrechten.

Wat is een webinar?

Een webinar is een online-studiebijeenkomst waar u via uw computer of laptop aan deel kunt nemen. Het is alsof u er zelf bij bent, maar u hoeft er niet voor van huis. U kunt de sprekers zien en horen en zelf vragen stellen, die vervolgens live beantwoord worden. Na afloop ontvangt u een samenvatting. Dit alles duurt niet langer dan 50 minuten.

Meld u gratis aan

Eén reactie

 • alco1

  Lijkt mij totaal niet interessant.
  De knelvragen of men bij de knelgevallen gaat horen en hoe hoog de afroming wordt kan geen zinnig antwoordt op gegeven worden.
  Maar het ergste is dat men er al mee aan het werk gaat, voordat er een definitieve wet is.

Of registreer je om te kunnen reageren.