Rundveehouderij

Nieuws 1479 x bekeken

Jos Bolk nieuwe voorzitter Federatie Vleesveestamboeken

Blonde d'Aquitainefokker Jos Bolk uit Aerdt (Gelderland) is gisteren tijdens de algemene ledenvergadering benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Federatie Vleesveestamboeken Nederland.

Bolk volgt Guus Laeven op die niet verkiesbaar was voor een volgende termijn. Jan van Termeij is benoemd als penningmeester en waarnemend secretaris. De Federatie zoekt nog een nieuwe secretaris, omdat Elina Boerma haar functie om gezondheidsredenen in overleg met het bestuur neerlegt.

Ervaren bestuurder

Met Jos Bolk haalt de Federatie een ervaren bestuurder binnen. Bolk heeft nu nog zitting in de LTO-vakgroep Vleesveehouderij en is tijdelijk voorzitter, na het vertrek van Leon Moonen. Bolk heeft aangegeven die functie te willen neerleggen zodra er een nieuwe vakgroepbestuur is samengesteld. Bolk houdt op zijn bedrijf zo'n 150 zoogkoeien met bijbehorend jongvee, in totaal telt het bedrijf een kleine 400 dieren. Het bedrijf is gericht op natuurbeheer en heeft het scharrelvleescertificaat. Het is ook in bezit van twee sterren Beter leven van de Dierenbescherming.

Of registreer je om te kunnen reageren.