Rundveehouderij

Nieuws 6227 x bekeken

Inval bij vleesveehouder en slachter Margraten

Bij een veehouder annex slachterij/slagerij aan de Rijksweg aan de rand van het Limburgse Margraten zijn dinsdagochtend de FIOD, de recherche van inspectiedienst NVWA en militairen binnengevallen.

Circa 20 personen van deze diensten onderzochten minutieus de woning en het bedrijfscomplex. Zo kamden militairen de stallen en werktuigenschuur uit en met een peilstok werd een mestput buiten de stal gecontroleerd. Ondertussen hielden bewapende medewerkers van de FIOD kijklustigen op afstand.

Belastingfraude

Volgens de woordvoerder van het functioneel parket betreft het een uitgebreid onderzoek naar belastingfraude. De NVWA was erbij betrokken omdat er ook gezocht werd in stallen waar dieren stonden. Defensie beschikt over speciale apparatuur om voor het oog onzichtbare plaatsen op te speuren.

Belgische Witblauwen

De veehouderij annex slagerij staat in Zuid-Limburg bekend om het al meer dan 35 jaar mesten, slachten en verwerken van Belgische Witblauwe runderen. Eerder had het bedrijf ook een eigen fokkerij. Nu koopt het alleen nog maar jonge dieren op om deze te mesten en het vlees vervolgens in de eigen slagerij of aan de horeca te verkopen.

Het bedrijf legt de laatste hand aan de realisatie van een nieuw bedrijfspand. Het betreft een uitbreiding van ruim 600 vierkante meter.

Of registreer je om te kunnen reageren.