Rundveehouderij

Nieuws 990 x bekeken

Ierse melkveehouderij koploper productiegroei

Ierland blijft koploper binnen de EU qua toename van melkproductie. In januari kwam er 19,5% melk bij ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, over de hele periode van april 2015 tot en met januari 2016 melkten de Ieren 16,5% meer.

Dit blijkt uit cijfers van zowel de EU als van Ierland zelf. Hiermee voeren de Ieren de kopgroep van zuivellanden in de EU aan.

Luxemburg

Over enkel januari deed Luxemburg het overigens nog iets wilder. Daar produceerden de melkveehouders in januari van dit jaar 19,7% meer melk dan in januari 2015.

België kwam op de derde plaats met 17,2% meer melk, terwijl Nederland 15,5% meer melk produceerde. Over de gehele periode van april tot en met januari dit jaar produceerde Nederland 10,5% meer melk.

Tegenover deze landen staan Roemenië, Kroatië, Litouwen, Estland, Bulgarije en Zweden, die allemaal minder produceerden; Roemenië zelfs ruim 7%.

Melkproductie EU steeg 4%

De gemiddelde melkproductie sinds april 2015 steeg met bijna 4%. Dit was vooral dankzij de kopgroep van Ierland en de Benelux. Frankrijk zag de melkproductie slechts met 1,2% stijgen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk met 3% en Polen met 4%.

Of registreer je om te kunnen reageren.