Rundveehouderij

Nieuws 6874 x bekeken 9 reacties

Garantieprijs FrieslandCampina naar €27,40

FrieslandCampina heeft haar garantieprijs voor gangbare leden met €1 per 100 kilo verlaagd naar €27,40 per 100 kilo. Deze prijs voor de maand april geldt bij 3,47% eiwit, 4,41% vet en 4,51% lactose, is exclusief btw en toeslagen en na aftrek van 5 cent bijdrage voor ZuivelNL.

De daling van de garantieprijs die geldt bij een jaarleverantie van 7 ton melk, is volgens de zuivelonderneming het gevolg van een negatieve correctie van 22 cent voor de te hoog ingeschatte garantieprijs in februari en de verwachting dat de melkprijzen van de referentiebedrijven in april verder zullen dalen. Dit als gevolg van het lage niveau van de noteringen van vooral foliekaas bij een achterblijvende vraag en een toenemend aanbod van melk. In april bedraagt de eiwitwaarde €448,91, de vetwaarde €224,45 en de lactosewaarde €44,89 per 100 kilo.

'Markt biologische melk stabiel'

FrieslandCampina houdt haar biologische garantieprijs voor april gelijk op €48,80 per 100 kilo. Een maand eerder werd de biologische garantieprijs nog tegen de verwachtingen in met €1,25 per 100 kilo verlaagd. Dit was vooral een gevolg van een negatief valuta-effect van de koers van het Britse pond. Wat betreft de biologische garantieprijs bedraagt de eiwitwaarde nu net als vorige maand  €7,971, de vetwaarde €3,9585 en de lactosewaarde €0,7917 per kilo. De zuivelonderneming noemt de markt voor biologische melk momenteel stabiel.

Bekijk het verloop van de voorschotprijs van FrieslandCampina en andere zuivelbedrijven via Boerderij Op Maat

Laatste reacties

 • Bennie Stevelink

  En dan te bedenken dat bij deze melkprijs nog steeds verlies wordt geleden op kaas en melkpoeder. Met andere woorden: de prijs voor kaas en melkpoeder is momenteel zo laag dat die de zeer lage garantieprijs niet eens kunnen opbrengen. Dit is ook te zien aan de melkprijs van DOC.

 • Eminem2010

  of Nemelco maar die winnen nog aan de interventie.
  en zo niet misschien is verstandig om contact op te nemen met je leveranciers en te vragen of ze minder product kunnen aanleveren tegen een iets hogere prijs zodat inkomen gelijk blijft . Dit mindere product hoeft niet verwerkt te worden wat man uren uitspaart maar in plaats daarvan gooi je gewoon alle pijn bij je leverancier/lid.

 • mts.kleingebbink1

  Op naar de 22 cent per liter.
  En maar dure grond kopen en huren.
  Vooral doorgaan.
  Dan komt de bodem vanzelf een keer in zicht.

 • deB.


  Land huren, en de loonwerkers niet betalen! En maar groot doen

  Het is een grote chaos, als ik alles zo beluister!!

 • europeandairy

  "
  FrieslandCampina heeft haar garantieprijs voor gangbare leden met €1 per 100 kilo verlaagd naar €27,40 per 100 kilo. Deze prijs voor de maand april geldt bij 3,47% eiwit, 4,41% vet en 4,51% lactose, is exclusief btw en toeslagen en na aftrek van 5 cent bijdrage voor ZuivelNL.

  De daling van de garantieprijs die geldt bij een jaarleverantie van 7 ton melk"  Fraai staaltje journalistiek ! Lijkt mij dat het overschrijven van een persbericht toch niet zó moeilijk is.

  De garantie prijs is € 27,50/100kg en is geldig bij een levering van 600.000 kgs.

  Dus niet € 27,40 en al helemaal niet bij een levering van 7 ton ( =7000 kgs)

 • Laten we maar het (onrendabele) melk verpoederen on kalverman, de leden het goedkoper aanbieden en dan vervolgens de kalveren nog zwaarder verkopen aan de intergraties . Is de discussie over lichte kalveren ook afgelopen!

 • Sorry tot kalvermelk ipv on kalverman

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.