Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

'Chinese zuivelimport blijft stijgen'

De Chinese zuivelimport blijft stijgen, meldt het Italiaanse marktonderzoeksbureau Clal. Vooral de afzet van kaas en boter groeit sterk. In februari werd bijna 80% meer boter geïmporteerd en ruim 60% meer kaas.

De bevindingen van Clal staan overigens haaks op de signalen die het Amerikaanse HighGround Dairy geeft. Die meldt een afname van de importen in februari. Volgens Clal heeft China in de eerste twee maanden van 2016 ruim 65% meer zuivel geïmporteerd dan in de eerste twee maanden van 2015.

Stijgende import

De grootste producten in het zuivel-importsegment zijn overigens melkpoeder, (houdbare) melk en kindervoeding. De import van babyvoeding bleef overigens ook sterk stijgen. In februari werd 28.000 ton babyvoeding geïmporteerd, wat bijna 40% meer is dan in dezelfde maand vorig jaar.

Gerekend naar waarde steeg babyvoeding naar de eerste plaats. De ruim 28.000 ton babyvoeding vertegenwoordigt een waarde van ruim €350 miljoen (+45% t.o.v. februari 2015). De 156.000 ton volle melkpoeder vertegenwoordigt een waarde van ruim €340 miljoen. De invoer van houdbare melk steeg met 77% naar ruim 62.000 ton, de waarde ervan steeg met een derde naar ruim €41 miljoen.

Laatste reacties

 • deB.


  Jaja, en zo worden de boertjes geflikt!

  Zoveel mogelijk het gas erop, en paar procent te veel melken, de handel pakt de dikke winsten wel.

 • geen boer

  het is algemeen bekend dat de wereldwijde vraag zo rond de 2% per jaar stijgt. De afgelopen jaren stijgt de productie echter met zo'n 5%. Voila het probleem. Niemand wil minderen, dus blijft het voorlopig zo.

 • WGeverink

  Als er geld te verdienen was met koeien melken of varkens voeren had de periferie geen boeren meer nodig.

Of registreer je om te kunnen reageren.