Rundveehouderij

Nieuws 1052 x bekeken

Britse pachtboeren willen beperking melkproductie

De Tenant Farmers Association (TFA), de Britse bond van pachtboeren, wil dat de melkproductie op Europees niveau beperkt wordt.

''Het is politiek incorrect om het te zeggen maar de TFA gelooft toch dat we opnieuw moeten denken over productiecontrole op een Europese basis'', zegt voorzitter Stephen Wyrill. De TFA refereert aan voorstellen die met name door Frankrijk zijn ingediend bij de Europese Commissie. De Commissie zal tijdens de komende landbouwraad van 14 maart haar reactie geven.

Melkproductie onder controle houden

Wyrill: ''De quota waren een bot instrument, maar het moet mogelijk zijn om te komen tot een pakket maatregelen om de productie onder controle te houden als de prijzen laag zijn en de druk op de productie verder zal toenemen. Er zijn wereldwijde factoren in het spel, maar de overheid kan meer doen aan controle van de aanvoer. Verder kunnen de schappen meer aandacht besteden aan promotie en zou ook het inkoopbeleid van de overheid zelf verbeterd kunnen worden.''

Of registreer je om te kunnen reageren.