Rundveehouderij

Nieuws 2309 x bekeken

Belgische zuivel ziet kansen in Indonesië

De uitvoer van Belgische zuivelproducten naar landen buiten de EU neemt toe, meldt de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ). Indonesië, met 250 miljoen inwoners en een snel groeiende middenklasse, staat al op de tweede plaats.

De BCZ ziet kansen voor verdere toename van deze uitvoer en neemt daarom actief deel aan een prinselijke exportmissie naar Indonesië van 12 tot 19 maart 2016.

"Onze vraag om nieuwe zuivelbedrijven op te nemen op de lijst van erkende uitvoerders zat in het slop. Met de voorbereiding van deze prinselijke missie alleen al is er vooruitgang in dit dossier geboekt", beklemtoont afgevaardigd bestuurder (directeur) Renaat Debergh. "Wij hopen dat onze deelname zal leiden tot bestendiging van de bestaande uitvoer en het creëren van nieuwe kansen."

Aantal exporterende bedrijven toegenomen

De Belgische zuivel is al ongeveer 30 jaar actief in Indonesië. Ondertussen nam het aantal exporterende bedrijven toe van 1 naar 5. In de laatste 4 jaar steeg de uitvoer van Belgische zuivelproducten naar Indonesië van €25 miljoen naar €40 miljoen. Daarmee komt Indonesië als Belgische exportbestemming nog voor China (4e plaats). Momenteel worden vooral melkpoeder en boter uitgevoerd. Er is echter ruimte voor andere zuivelproducten, zoals kaas.

Of registreer je om te kunnen reageren.