Rundveehouderij

Nieuws 4918 x bekeken 6 reacties

Teunis Sterk per direct weg als voorzitter DeltaMilk

Teunis Sterk is afgelopen week afgetreden als voorzitter van Deltamilk. Na 7 jaar voorzitter te zijn geweest zou Sterk komend voorjaar niet meer herkiesbaar zijn.

Met nog anderhalve maand te gaan als voorzitter heeft Sterk volgens DeltaMilk echter besloten zijn functie per direct neer te leggen. Over het waarom wil Sterk geen uitspraak doen. "In het belang van de coöperatie." Ziek is hij in ieder geval niet, zo meldt hij.

Deltamilk zal tijdens de algemene ledenvergadering in april een nieuwe voorzitter kiezen.

Tot die tijd neemt Henk Davelaar uit Woudenberg het voorzitterschap waar. Davelaar is geen bestuurslid van DeltaMilk, maar zat de afgelopen tijd wel een vertrouwenscommissie voor, zo valt te beluisteren.

Nog geen opvolging

Voor directeur Henk van Bochove is ook nog geen opvolging gevonden. Hij blijft officieel tot 1 mei, maar blijft volgens Davelaar mogelijk ook langer beschikbaar. Te meer "daar er nog totaal geen zicht is op een opvolger," aldus Davelaar. Van Bochove doet daar geen uitspraken over. Ook niet over het vertrek van Sterk. Wel wil hij kwijt dat er geen conflict is geweest. Dat past bij andere geluiden, die stellen dat er weliswaar geen conflict was, maar dat er wel spanningen waren vanwege het aangekondigde vertrek en de opvolging van Van Bochove. Zijn vertrek werd vorig najaar bekend. Tegelijkertijd bleek ook de financieel directeur weg te gaan. Daar is nu een nieuwe man voor gevonden. Over de positie van de algemeen directeur moet de komende tijd meer duidelijkheid komen, evenals over de opvolging van Sterk. Daarvoor zijn volgens Davelaar nog geen kandidaten bekend.

Laatste reacties

 • Bennie Stevelink

  De gang van zaken doet mij denken aan Heino Krauze in het jaar voor de boel instortte. Mijn broer werkte in 1989 bij Scania in Zwolle. Iedere dag kwam hij langs de melkfabriek in Heino. Hij vroeg mij een keer wat er bij Heino Krauze aan de hand was. Ik vroeg: "hoezo"? Hij vertelde dat hij het afgelopen jaar in een ingenieursblad al drie keer een personeelsadvertentie had gezien voor een financieel directeur bij Heino Krauze. Een jaar later, in 1990 werd duidelijk wat er aan de hand was.

 • gvanlaar

  nou nou mozes jij ziet het positief in als ik het zo verneem....

 • Hr19

  Mozes zit zelf bij de beste fabriek en de rest rommelt maar een beetje aan volgens hem.

 • Farmer4life2

  In de huidige markt/situatie waar de zuivel en melkveehouders in zitten, is een erg lastige. Het is moeilijk om koers te varen.

  Het is in de huidige Zuivelmarkt storm. Veel melk, veel concurrentie en weinig vraag. De komende 5 jaar een gemiddelde melkprijs van 32,5 euro, betekent dat lang niet iedereen het gaat redden. Opeens van 19000 melkveehouders naar 9000, is wel moeilijk als zuivelfabriek/collector

 • Schraar

  Jammer dat Teunis Sterk er mee stopt. Heeft zeer goed werk verricht met de opbouw van Delta Milk en door zijn goede frisse inbreng in de NZO.

 • H.vanHerwijnen

  Mogelijk moet Sterk statutair aftreden in april. Door nu te vertrekken kan hij in april opnieuw worden gekozen en doorgaan.
  Dit is volgens mij een goede stap, gelet op de aanstaande wisseling van directie.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.