Foto: Herbert Wiggerman RundveeNieuws

Teunis Sterk per direct weg als voorzitter DeltaMilk

Teunis Sterk is afgelopen week afgetreden als voorzitter van Deltamilk. Na 7 jaar voorzitter te zijn geweest zou Sterk komend voorjaar niet meer herkiesbaar zijn.

Met nog anderhalve maand te gaan als voorzitter heeft Sterk volgens DeltaMilk echter besloten zijn functie per direct neer te leggen. Over het waarom wil Sterk geen uitspraak doen. “In het belang van de coöperatie.” Ziek is hij in ieder geval niet, zo meldt hij.

Deltamilk zal tijdens de algemene ledenvergadering in april een nieuwe voorzitter kiezen.

Tot die tijd neemt Henk Davelaar uit Woudenberg het voorzitterschap waar. Davelaar is geen bestuurslid van DeltaMilk, maar zat de afgelopen tijd wel een vertrouwenscommissie voor, zo valt te beluisteren.

Nog geen opvolging

Voor directeur Henk van Bochove is ook nog geen opvolging gevonden. Hij blijft officieel tot 1 mei, maar blijft volgens Davelaar mogelijk ook langer beschikbaar. Te meer “daar er nog totaal geen zicht is op een opvolger,” aldus Davelaar. Van Bochove doet daar geen uitspraken over. Ook niet over het vertrek van Sterk. Wel wil hij kwijt dat er geen conflict is geweest. Dat past bij andere geluiden, die stellen dat er weliswaar geen conflict was, maar dat er wel spanningen waren vanwege het aangekondigde vertrek en de opvolging van Van Bochove. Zijn vertrek werd vorig najaar bekend. Tegelijkertijd bleek ook de financieel directeur weg te gaan. Daar is nu een nieuwe man voor gevonden. Over de positie van de algemeen directeur moet de komende tijd meer duidelijkheid komen, evenals over de opvolging van Sterk. Daarvoor zijn volgens Davelaar nog geen kandidaten bekend.

Beheer
WP Admin