Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

PvdD: stop veetransport naar Turkije

Nederland moet een eind maken aan diertransporten naar Turkije. Bovendien moet staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) het voorzitterschap van de Europese Unie aangrijpen om de controle op diertransporten naar Turkije te verbeteren.

Dat vindt de Partij voor de Dieren, die hierover schriftelijke vragen heeft gesteld aan de staatssecretaris. Aanleiding voor de Kamervragen zijn publicaties van verschillende dierenwelzijnsorganisaties over wetsovertredingen begaan tijdens transporten van vee naar Turkije.

Nederlanders die vanuit andere landen rijden

Bij de transporten zouden ook Nederlandse vervoerders betrokken zijn, die evenwel niet vanuit Nederland maar vanuit andere EU-lidstaten richting Turkije rijden. Doordat de transporten niet vanuit Nederland plaatshebben, kan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit niet optreden. Marianne Thieme van de PvdD wil weten wat staatssecretaris Van Dam daar van vindt.

Laatste reacties

 • geen boer

  Is toch niet te geloven. Van Dam gaat antwoorden: "ik vind daar niets van want het is een zaak van de veterinaire dienst van de lidstaat die certificeert. En die zal toezien op naleving van de regels door die bewuste Nederlandse transporteur. Nederland is hier op geen enkele manier partij in, want export vanuit Nederland is om andere redenen NIET MOGELIJK."
  Wellicht zou het aantal 'gratis' te stellen kamervragen in functie moeten zijn van het aantal zetels. Op die manier kunnen pressiegroepjes niet van alles frustreren op kosten van de belastingbetaler. Een kiesdrempel zou nog beter zijn; een parlementaire democratie heeft nu eenmaal niets aan one-issue pressiegroepen zoals die van Thieme of ouderenpartij.

 • alco1

  De maat wordt gemeten naar de slechtste vervoerder.

 • veldzicht

  Het was een tijd zo lekker rustig ,Is Thieme uit haar winterslaap gekomen?

Of registreer je om te kunnen reageren.