Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Overstapservice voor nieuwe weiders

Stichting Weidegang start een campagne voor de overstapservice voor nieuwe weiders. In een coachingstraject van twee weideseizoenen assisteren WeideCoaches melkveehouders bij het maken van een goede start van weiden.

Volgens Kees-Jaap Hin, secretaris van Stichting Weidegang, is een goede voorbereiding nodig om succesvol over te stappen van opstallen naar beweiden. "Met de overstapservice vullen we deze behoefte in."

Weiden, maaien en bemesten plannen

De eerste stap van de overstapservice is een vrijblijvend, oriënterend gesprek met een WeideCoach. Samen met deze coach stelt de melkveehouder vast of hij kan en wil overstappen. Daarna volgt de keuze voor een passend beweidingssysteem en beweidingsplan. Met de coach plant de melkveehouder het weiden, maaien en bemesten.

Ervaringen uitwisselen

Onderdeel van de overstapservice is ook de zogenoemde FarmWalk met andere melkveehouders die overstappen. Naast het trainen van het dagelijks management van gras en weiden kunnen melkveehouders zo hun ervaringen uitwisselen. Gedurende twee weideseizoenen is de WeideCoach beschikbaar voor individuele begeleiding.

Meer informatie over de overstapservice Nieuwe Weiders is te vinden op www.nieuweweiders.nl. Melkveehouders kunnen zich daar ook aanmelden voor het vrijblijvende oriëntatiegesprek.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.