Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Oostenrijkse Gmundner Milch wil melkaanvoer reduceren

De Oostenrijkse zuivelcoöperatie Gmundner Milch wil met ingang van 1 maart de aanvoer van melk inperken om de melkprijsdaling te stoppen.

Dit meldt TopAgrarÖsterreich. De zuivelaar heeft een model ontwikkeld dat uitgaat van de melkaanvoer over 2015, of het tot 31 maart 2015 geldende melkquotum. Over de uiteindelijke uitgangshoeveelheid moet de komende weken nog met leden-melkveehouders gediscussieerd worden. Op basis van de gekozen melkhoeveelheid wordt voor 90% van de melk de dan geldende melkprijs van 28 cent per kg melk betaald, voor de overige 10% ontvangen veehouders de spotmelkprijs. Die staat momenteel op 13 cent, na aftrek van 4 cent transport- en andere kosten. Deze percentages zijn gebaseerd op de hoeveelheden melk die de zuivelaar in de markt kwijt kan. Op 24 februari wil de directie van Gmundner Milch uitsluitsel hebben over de plannen zodat die op 1 maart in werking kan treden en voor minstens drie maanden geldt. Voorman Josef Fürtbauer wil zowel de huidige melkaanvoer als het plan op dit moment niet verder toelichten.

Laatste reacties

  • mtseshuis

    Goed idee, moeten ze hier ook direct invoeren

  • WGeverink

    In Nederland moet er bij elke liter ook wat geld bij maar de boeren compenseren door meer liters te leveren...

Of registreer je om te kunnen reageren.