Rundveehouderij

Nieuws

FrieslandCampina werkt aan betere kindervoeding

FrieslandCampina is een samenwerking aangegaan met het Amerikaanse Glycosyn voor de ontwikkeling van nieuwe ingrediënten voor kindervoeding.

Voor FrieslandCampina is met name de speciale technologie van Glycosyn voor de productie van oligosachariden uit lactose interessant.

Waar de productie van deze ingrediënten zal plaatsvinden, is nog niet bekend. Het zou in Borculo kunnen, maar ook elders. Glycosyn zal ook breder samenwerken met FrieslandCampina bij de ontwikkeling van nieuwe ingrediënten voor kindervoeding. Glycosyn brengt vooral kennis in, FrieslandCampina gaat de ingrediënten produceren en brengt ze wereldwijd op de markt.

Nieuwe generatie kindervoeding

John Garrett, mede-CEO van Glycosyn: "Human Milk Oligosaccharides (HMO's) zijn speciale koolhydraten die van nature voorkomen in moedermelk. Wij hebben technologieën ontwikkeld die aansluiten bij de ervaring en kennis van FrieslandCampina, met ingrediënten voor kindervoeding, producten en markten."

Tine Snels, directeur FrieslandCampina Ingredients: "Samen met Glycosyn zetten wij de volgende stap met een nieuwe generatie kindervoeding en versterken wij ons marktleiderschap. De eerste testvolumes komen dit jaar beschikbaar."

Of registreer je om te kunnen reageren.