Rundveehouderij

Nieuws 7 reacties

FrieslandCampina: Qlip ziet toe op nuka-registratie

Zuivelbedrijf FrieslandCampina laat Qlip sinds 1 januari gericht controleren op de tijdige registratie van pasgeboren kalveren.

Dit moet strikt binnen de wettelijke termijn van 3 werkdagen na de geboorte gebeuren, zo eist ook FrieslandCampina in de nieuwe regelingen 2016.

Andere wijzigingen zijn de verplichte invulling van de kringloopwijzer 2016 vóór 1 maart 2017 en het scheiden van de voorwaarden voor kalveren en koeien in combinatie met verplichte (registratie van) pijnbestrijding bij onder meer onthoornen.

Laatste reacties

 • Rebbie

  Er komen minder boeren dus gaan we meer regels verzinnen om die gasten van qlip aan het werk te houden.

 • vandenbrand

  zit van drie ook al bij frieslandcampina, of frieslandcampina bij van drie??? het gaat anders goed, net voor de carnaval,(zak es lekker door, zak es lekker door) bij alle twee macht neemmers. alleen steeds minder uitbetalen. volgend jaar registreren hoeveel koffie de veehouder drinkt per dag en w. c. gebruik?????

 • Trot

  Wie verzin de meest origineel onzin dat leid tot betere melkprijs

 • hill

  Dat registreren binnen 3 dagen was toch altijd al verplicht? Of heeft Qlip dit nu weer uitgevonden.

 • eg wel

  tja, we zijn er met z`n allen weer ingestonken.
  k.k.m. mocht geen kapstok worden waar van alles en nog wat aan opgehangen kon worden. veranderen we toch gewoon de naam in qlip.

 • nuka

  We hebben al die bemoeienissen te danken aan alle veehouders die de I en R van kalveren niet serieus nemen.

 • haj146

  Daar zijn ze druk mee en het vreet onze melkprijs op. En nog haalt de kalvermaffia kleine kalveren niet op laat staan n prijs te betalen

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.