Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Emmi neemt 60%-belang in Bettinehoeve

De Zwitsere kaasreus Emmi heeft een belang van 60% genomen in geitenkaasproducent Bettinehoeve. De familie Ewijk blijft de overige 40% in handen houden.

Via handelsbedrijf AVH was Emmi al betrokken bij Bettinehoeve. In 2013 openden AVH (70% van Emmi) en Bettinehoeve een geitenmelkpoedertoren bij Bettinehoeve.

Groeiplannen

Vorig jaar realiseerde Bettinehoeve een omzet van €40 miljoen met de productie en verkoop van geitenkaas. Het bedrijf wil verder groeien en ziet Emmi daarbij als een geschikte partner en kapitaalverstrekker. Het is volgens een woordvoerder nog te vroeg om te zeggen hoe de groeiplannen er uit zullen zien en wat dit betekent voor het productassortiment van Bettinehoeve. De kaasmaker heeft momenteel 45 melkgeitenbedrijven die melk leveren.

De Nederlandse melkgeitenhouderij trok in de voorbij jaren meer buitenlandse investeerders aan. Zo kwam handels- en productiebedrijf Hyproca (eigenaar van HGM) in Chinees/Taiwanese handen. Emmi heeft behalve in Nederland de laatste jaren ook geitenzuivelbedrijven aangekocht in de Verenigde Staten.

Eén reactie

  • koestal

    goede ontwikkeling in de handelskanalen van geitenkaas

Of registreer je om te kunnen reageren.