Rundveehouderij

Nieuws

Duitser weet weinig van melk

De Duitse consument weet weinig van melkproductie. Zo weet 22% niet dat een koe eerst moet afkalven voor ze melk produceert, en iets meer dan de helft weet niet dat koeienmelk natuurlijk aanwezige hormonen bevat.

Dat blijkt uit onderzoek van Laura Pieper, verbonden aan het Instituut voor Veterinair Epidemiologie en Biometrie in Berlijn.

63% van de Duitsers drinkt zeker eens per week melk en 60% vindt smaak belangrijk. Over moderne reproductietechnieken is men negatief. 63% vindt het gebruik van gesekst sperma maar niets en 58% ziet liever geen embryotransplantatie. Het grootste deel van de ondervraagden (81%) vindt klonen geen goed idee en 65% is tegen het gebruik van hormoonbehandelingen die de vruchtbaarheid van de koe verbeteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.