Rundveehouderij

Nieuws 4 reactieslaatste update:18 feb 2016

CDA: Koe is heiliger dan de auto

Voor het CDA is de koe heiliger dan de auto. Als er een keuze moet worden gemaakt tussen verhoging van de maximumsnelheid of de ontwikkelingsmogelijkheid van de boer, krijgt de boer voorrang, legt Martijn van Helvert, woordvoerder verkeer van de CDA-fractie in de Tweede Kamer uit.

Van Helvert kreeg vorige week het signaal dat de veehouderij in de gemeente Ronde Venen in de knel kwam. Reden zou zijn: de verhoging van de maximumsnelheid tot 130 kilometer per uur op de A12.

Klopt niet, zei minister Melanie Schultz van Haegen. In het programma aanpak stikstof is ruimte gereserveerd voor de verhoging van de maximumsnelheid op snelwegen, zonder dat dat ten koste gaat van de ontwikkelingsruimte die is gereserveerd voor de veehouderij, legde de minister uit.

'Doorrijden, maar niet ten koste van veehouderij'

"Goed dat we nu duidelijkheid hebben", zegt Van Helvert, die er wel voor is dat auto's op de snelweg 130 kilometer per uur kunnen rijden. "Ik ben voor dóórrijden op de snelwegen, maar niet ten koste van de ruimte voor de veehouderij. Dan zijn we tegen snelheidsverhogingen", zegt de CDA'er.

Laatste reacties

 • veldzicht

  Het CDA ,1 van de weinige partijen die nog voor de boeren op komt en SGP niet te vergeten ,voor de rest mogen de boeren in de stront zakken.

 • alco1

  Ik vond die Verburg ook maar een meeprater.

 • Peltjes

  Maar daarvoor hadden we Veerman en na haar Bleker.

 • veldzicht

  @Alco,helemaal met je eens,viel mij ook zwaar tegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.