Rundveehouderij

Nieuws 2138 x bekeken

Arla schrapt flink aantal arbeidsplaatsen

Zuivelconcern Arla schrapt 500 arbeidsplaatsen, primair kantoorbanen. De maatregel is nodig wegens de aanhoudend moeilijke markt en moet tevens worden gezien tegen de achtergrond van de nieuwe, vorig jaar gelanceerde groeistrategie.

Directietopman Peder Tuborgh wijst daarbij op de wereldwijd gegroeide melkproductie en de druk op de zuivelprijzen. In de vraag zit daarentegen weinig tot geen groei. "Dat betekent dat de concurrentie keihard is. Daarom moeten we flexibeler en doelmatiger worden, anders verliezen we het", licht Tuborgh toe.

In welke landen de klappen exact gaan vallen is nog niet duidelijk. Arla produceert in tal van landen (behalve in de Scandinavische regio), waaronder in Nederland en Duitsland. Een door de directie in het leven geroepen commissie gaat de personeelsbesparing invullen. Tevens wordt het management aangepast. Arla telt momenteel een slordige 7.000 vast aangestelde medewerkers. Op de arbeidsplaatsen van het personeel dat per uur wordt betaald, zal niet worden bezuinigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.