Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Winstgroei bij babyvoedingfabrikant Ausnutria

Ausnutria heeft over de eerste 9 maanden van 2016 een winst behaald van omgerekend €18 tot €18,5 miljoen. Dat is 187% tot 195% meer dan over dezelfde periode van 2015.

De beursgenoteerde onderneming heeft dit bekendgemaakt in haar jongste kwartaalbericht.

Vorig jaar werd de winst gedrukt door een grote eenmalige afschrijving als gevolg van kwaliteitsproblemen, vanwege een ondeugdelijk ingrediënt van een toeleverancier. Sindsdien is het met de resultaten van Ausnutria bergopwaarts gegaan. Ook blijven de verkopen toenemen.

Kindervoeding op basis van koemelk en geitenmelk

Vooral in China boekt Ausnutria goede resultaten, zowel met kindervoeding op basis van koemelk als op basis van geitenmelk. Qua afzetgroei streeft het daar diverse concurrenten voorbij. De verkoop van koemelkkindervoeding steeg er met ruim 65% naar €89 miljoen, de afzet van geitenmelk-kindervoeding steeg met 29% naar €61,5 miljoen.

De totale omzet komt in het derde kwartaal van 2016 uit op omgerekend €253 miljoen. Dat is bijna 29% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Meer activiteiten in Nieuw-Zeeland

Ausnutria heeft in de voorbije maanden ook activiteiten uitgebreid in Nieuw-Zeeland. Daar is een joint venture opgericht met zuivelonderneming Westland. Dit kan gezien worden als een soort risicospreiding. In Australië is het farmaceutische bedrijf Nutrition Care aangekocht.

Nieuwe kindervoedingfabriek in Heerenveen

Ondertussen vordert de bouw van de nieuwe kindervoedingfabriek in Heerenveen gestaag. Het gebouw staat naast de fabriek van A-ware. De verwachting is dat de fabriek van Ausnutria rond de zomer van 2017 in productie kan gaan.

Eén reactie

  • deB.


    Natuurlijk! 195 % meer dan over periode 2015

    Waar zijn we mee bezig ??? Zo slecht in melkveehouderij, en de verwerkers......het is met geen pen te beschrijven hoe we besodemieterd worden!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.