Foto: Roel Dijkstra RundveeNieuws

Van Dam in besloten gesprek met honderden melkveehouders

LTO Noord verwacht dat de IJsselhallen woensdagavond vol zullen lopen met boeren, die in gesprek gaan met staatssecretaris Martijn van Dam.

Een woordvoerder van LTO Noord zegt dat er woensdag 2 november tussen de 500 en 750 melkveehouders aanwezig zullen zijn in Zwolle.

Laarzen aan!, adviseert LTO Noord

In verband met de bijeenkomst in Zwolle zijn andere vergaderingen afgelast.

LTO Noord vraagt de boeren hun laarzen aan te trekken, om daarmee blijk te geven van hun ongenoegen over het fosfaatbeleid. LTO Noord wil geen pottenkijkers bij de bijeenkomst. Alleen leden mogen erbij zijn. Volgens Kees Romijn (LTO) was het de wens van de staatssecretaris om de bijeenkomst besloten te houden. En die wens wilde LTO Noord respecteren.

Geen camera’s

Een woordvoerder van staatssecretaris Van Dam zegt dat in onderling overleg tussen het ministerie en LTO Noord is besloten de ledenbijeenkomst niet open te stellen voor de media. “Het karakter van de bijeenkomst verandert als er camera’s in de zaal zijn”, aldus de woordvoerder. Leden kunnen wel hun eigen smartphone de zaal in meenemen en daarmee opnames maken. “Dat kunnen en zullen we niet tegenhouden.”

LTO Noord wil geen pottenkijkers bij de bijeenkomst. Alleen leden mogen erbij zijn.

Beheer
WP Admin