Rundveehouderij

Nieuws 10 reacties

Onderzoek naar zeezieke koeien in drijvende stal

De Rotterdamse gemeenteraad wil nog niet akkoord gaan met een drijvende boerderij in de Merwedehaven. Eerst moet worden onderzocht of koeien zeeziek worden als ze op een drijvend ponton staan.

Dat meldt de NOS. Het plan was om in november te beginnen met de bouw van de drijvende boerderij (Floating farm) voor oplevering in juli 2017. Op een ponton zouden dan maximaal 40 melkkoeien en 6.000 kippen worden gehuisvest. De floating farm bestaat uit een drijvende ligstal die met een loopbrug verbonden is met een weiland. Onder de ligstal bevindt zich een ‘fabriek’ waar de melk wordt verwerkt tot yoghurt, kaas en boter.

Minder agrarisch land door verstedelijking

Het idee voor een boerderij op het water is ontstaan vanuit de gedachte dat er minder agrarisch land beschikbaar is door verstedelijking, terwijl wereldwijd de behoefte aan voedsel toeneemt.

Partij voor de Dieren-raadslid Ruud van der Velden heeft de discussie over dierenwelzijn aangezwengeld; hij is bang dat het vee last heeft van de deining en daardoor zeeziek wordt. Onderzoek moet nu uitwijzen of de koeien inderdaad ziek kunnen worden als ze op een ponton staan.

Illustratie: Floating farm
Illustratie: Floating farm

Laatste reacties

 • farmer135

  misschien is het een optie om zeekoeien te gaan houden die worden waarschijnlijk niet zeeziek :-)

 • pinkeltje

  Als we ons gemeenschapsgeld aan dit soort zaken kunnen besteden dan kun je inderdaad wel stellen dat de crisis voorbij is. Zucht....

 • safflower

  worden niet zee ziek. geen onderzoek voor nodig. er is amper beweging in dat water. en onderzoek doen ze maar op een vee boot die naar ver land gaat met vee. zijn ze het eerste klaar. maar nee zal wel miljoen moeten kosten en antwoord zelfde als ik nu over een jaar. nee worden niet zee ziek.

 • alco1

  Tik van de molen gehad zou het beste passen bij dergelijke projecten.

 • WGeverink

  Als Ruud van der Velden zelf even bij de woonboot bewoners in Amsterdam aanbeld en vraagt of ze last hebben van zeeziekte hoeft het verder niemand iets te kosten en kan hij op maandagmorgen verslag uitbrengen.

 • AA1

 • waldpyk

  Je kan natuurlijk ook met je poten van boeregrond afblijven en besluiten om er GEEN natuur van te maken zodat er op een normale manier geboert kan worden ipv deze malle subsidievretende fratsen uit te halen...

 • bb40

  Volstrekt idioot plan, ik wordt zo moe van dit soort politici met andersman geld smijten.

 • Klomp

  Dit is toch niet te geloven, als het april was zou je denken aan een 1 april grap.
  Als je meer landbouwgrond wilt hebben vernietig dan niet zoveel goede grond voor zogenaamde natuur. En pomp de markerwaard leeg de dijken liggen er al. Geeft de economie een geweldige impuls.

 • bb40

  Het zou goed zijn om het functioneren van courage eens kritisch te bekijken.
  Deze club is volstrekt de losgeslagen van de realiteit,en dat Alexander van der lely meepraat vind ik ook verontrustend.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.