Rundveehouderij

Nieuws 12 reacties

DOC: 65 leden weg per januari 2017

Circa 65 leden van DOC Kaas gaan per 1 januari 2017 melk leveren aan een andere verwerker.

Dat meldt coöperatievoorzitter Arjan Schimmel in een mail aan de leden. Dat is volgens hem de situatie per 1 oktober 2016. Schimmel was niet bereikbaar voor nader commentaar.

Totale aantal overstappers niet bekend

Hoeveel leden in totaal zijn vertrokken, noemt hij niet. A-ware-directeur Klaas de Jong sprak onlangs van ruim 300. A-ware heeft ook DOC-boeren aangenomen om later te gaan leveren, meldt het.

Laatste reacties

 • BO(skabout)ER

  We hoeven dit toch allemaal niet te weten?

 • richard3

  Nee natuurlijk is Schimmel niet bereikbaar voor nader commentaar. Als je eerst een bericht schrijft over bijna de helft van de leden die overstappen, dan verspreidt je grote leugens Klaas. Vraag A-ware maar voor commentaar, misschien vertellen ze je wel dat ze ruim 500 nieuwe leden hebben ipv 300. Juiste onderzoeksjournalistiek is ver te zoeken bij Klaas. Dit lijkt eerder op een hetze, maar ooit zullen ze het inzien bij 'boerderij', zeker na de exorbitante onaangekondigde contributieverhoging.

 • koestal

  Duidelijke mededeling van Schimmel

 • daan1908

  Misschien nog even iets over DMK . Laatste nieuws is dat DMK waarschijnlijk opgaat / wordt overgenomen door Arla .

 • BO(skabout)ER

  @daan1908: dat is vast meer op hoop dan waarheid gebaseerd (hoop van de DMK boeren dan)

 • dayo

  ze hebben al een weipoeder fabriek samen dus het begin is er al....

 • hansvanbergen

  Uiteraard zullen er gesprekken zijn. Zoiets gaat in het diepste geheim. Pas als de zaak geheel beklonken is zullen de ledenraadsleden ingelicht worden en daarna komt het pas naar buiten. Onmogelijk dus dat iemand er iets van weet. Als DMK iets wil is Arla 1 van de weinige/de enige partij die groot genoeg is.

 • daan1908

  Probleem is dat DMK het zichzelf moeilijk heeft gemaakt . Het waren allemaal beroerd draaiende molkereien , Nordmilch enz , enz . Allemaal door slecht rendement tot elkaar veroordeeld . Nooit werd er verder gedacht dan het schap van Aldi en Lidl . Als de Duitse boeren het zelf horen van medewerkers dat Arla de laatste weken veelvuldig genoemd wordt kan dit weleens het beste zijn wat DMK/DOC kan overkomen . Arla weet hoe ze de markt kunnen en moeten bewerken om rendement te halen . Het zou de melkprijs een zeer welkome ondersteuning bieden , ook voor veehouders die niet aan deze club leveren dmv garantieprijzen ets, etc .

 • p.g.pronk

  waar rook is is vuur (hoop ik )

 • hansvanbergen

  Albert Heijn is natuurlijk een veeeeel duurdere supermarkt dan Aldi/Lidl. Ik hoop Daan echter dat je niet in de illusie leeft dat die meer betalen!

 • hansvanbergen

  Friesland Campina is ook een opeenstapeling van kwakkelende cooperaties en aangekochte particulieren. En dat is Arla ook. Zij hebben echter beter management.

 • BO(skabout)ER

  voor de verandering ben ik het helemaal eens met Hansvanbergen :)

  Daar wil ik bij aan toevoegen dat DMK nog maar sinds kort vrij goed management heeft; door hun optreden is er zoveel vernieuwing dat al die nieuwe fabrieken gewoon even op de schuldenlast drukken. Vooral als er gebouwd wordt heb je nog dubbele kosten. En voor sommige producten die dan gemaakt kunnen worden heb je eerst goede contacten en afzet nodig in bijvoorbeeld Azie; dat blijkt ook niet vanzelf te gaan.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.