Rundveehouderij

Nieuws

Verdachten illegale handel bestrijdingsmiddel aangehouden

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA-IOD) heeft drie mannen aangehouden op verdenking van illegale handel in gewasbeschermingsmiddelen.

NVWA-IOD geeft geen informatie over de soort en bestemming van het gewasbeschermingsmiddel. Het enige wat de opsporingsdienst prijs geeft is dat het gaat om een illegaal middel, waarvan in september al enkele duizenden kilo's in beslag is genomen. De middelen zijn onder andere vanuit China ingevoerd. Doel zou zijn de middelen op de Europese markt te brengen. In het onderzoek wordt niet samengewerkt met opsporingsautoriteiten in het buitenland. Deze zaak is bij de NVWA-IOD op de radar gekomen.

Illegale middelen

Bij de huis- en bedrijfszoeking destijds in een woning en twee bedrijfslocaties in het Oosten en het Westen van het land zijn in september naast de illegale middelen ook een grote hoeveelheid administratie in beslag genomen. Onderzoek van de administratie heeft enige tijd gevergd. De drie verdachten zijn maandag aangehouden en worden (maximaal) drie dagen in verzekering gesteld voor verhoor.

Of registreer je om te kunnen reageren.