Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Tegenstrijdige prijsstijging Veemarkt Leeuwarden

De prijs van slachtkoeien is donderdagavond op de veemarkt in Leeuwarden met 5 cent in prijs gestegen. Dit terwijl slachterijen melden de prijs met wel 15 tot 20 cent te verlagen, door het grote aanbod van slachtkoeien.

De prijsverhoging is dan ook opmerkelijk te noemen. Handelaren die zaken doen op de veemarkt geven aan dat de vraag naar koeien vanuit Duitsland donderdagavond goed te noemen was en de prijs als gevolg van de goede vraag wat steeg.

Vee&Logistiek Nederland verlaagde in navolging van de slachterijen vrijdag zijn notering. De notering daalde 10 cent per kilo geslacht gewicht. Een O-kwaliteit slachtkoe brengt op basis van de notering van Vee&Logistiek Nederland maximaal €2,65 per kilo geslacht gewicht op. Het prijsverschil met Veemarkt Leeuwarden is daardoor opgelopen tot 20 cent per kilo, de notering van Leeuwarden staat namelijk op maximaal €2,85 per kilo.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Laatste reacties

 • Gijs Gans

  dus stemming makerij van de slachterijen

 • farmerbn

  De nieuwe Europeanen moeten ook eten.

 • vandenbrand

  dat is het verschil, bij de een worden ze meegegeven, geleverd. bij de ander worden ze verhandeld , verkocht. vergelijkbaar met als je bij een baas gaat werken, bij de ene ga je werken en kijk je wat je krijgt aan het einde van de week. en bij de andere zeg je zoveel per uur anders niet.

 • groot731

  Ze hebben het gewoon in eigen hand met zoveel aanbod....lijkt wel wat ongeloofwaardig als de een met 10-20 ct verlaagd en de ander juist verhoogd.

Of registreer je om te kunnen reageren.