Rundveehouderij

Nieuws 6987 x bekeken 2 reacties

Prijs bierbostel daalt flink

De prijs van bierbostel is gedaald. Diverse voerbedrijven hebben afgelopen week de prijzen met 10 tot 15 cent per % droge stof verlaagd.

De prijsrange tussen de voerbedrijven die gegevens aanleveren is echter groot, shoppen loont. Het aanbod van bierbostel is de afgelopen weken toegenomen omdat bierbrouwers de productie na de feestdagen in december weer hebben opgeschroefd.

Afzet bierbostel loopt goed

De Boerderij-notering van bierbostel stond met een prijs van €2,15 tot €2,40 per % droge stof al redelijk laag. De notering wordt daarom aan de bovenkant met 10 cent per % droge stof verlaagd en aan de onderkant met 5 cent naar €2,10 tot €2,30. De afzet van bierbostel verloopt goed voor deze prijzen.

Goede vraag naar zetmeelrijke voeders

De vraag naar zetmeelrijke voeders blijft goed en de afzet profiteert van de vraag. Het aanbod van erwtenvezels is kleiner dan de vraag maar de prijs blijft op niveau. Erwteneiwit is te bestellen maar pas leverbaar in week 9, de prijs ligt op €1,60 per % droge stof.

Aardappelproducten wisselend van kwaliteit

Het aanbod van aardappelstoomschillen is groot nu de productie bij aardappelverwerkers volop draait. De prijs staat daardoor onder druk. Ook het aanbod van voeraardappelen is groot, voor beide producten geldt wel dat de kwaliteit zeer wisselend is.

Prognose: stabiel tot dalende prijzen.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Laatste reacties

  • toin

    toch inspirerend waarom een boer voor bierborstel 15% meer wil betalen dan voor brok? want 21 cent per kg ds + 5% verliezen is 22.05 cent + 8 cent voor het uithalen en kuilen (plastic en arbeid) ( €5 per ton ) en het risico op broei en ect?

  • thijsnijmeijer

    Misschien rantsoen optimaliseren toin?

Of registreer je om te kunnen reageren.