Rundveehouderij

Nieuws 2301 x bekeken 3 reactieslaatste update:30 jan 2016

Particuliere opslag voor zuivel opnieuw verlengd

De Europese Commissie heeft de particuliere opslag voor boter en mageremelkpoeder verlengd.

De Europese lidstaten hebben ingestemd met een voorstel van de Commissie om de regeling te verlengen tot 30 september 2016. Het is de derde keer dat de particuliere opslagregeling wordt verlengd als gevolg van wereldwijde problemen op de zuivelmarkt.

'Eerlijke prijs voor harde werk'

De particuliere opslag werd in de zomer van 2014 in gebruik genomen om melkveehouders te ondersteunen nadat Rusland de grens sloot voor Europese zuivelproducten. "We willen dat de boeren en de zuivelsector een eerlijke prijs krijgen voor het harde werk. Met de maatregel willen we boeren en zuivelbedrijven meer zekerheid geven in hun bestaan, zodat ze hun hoogwaardige product kunnen blijven leveren", aldus eurocommissaris Phil Hogan tijdens een bijeenkomst in het Europees Parlement over zuivel. Hogan zegt alle mogelijke maatregelen te nemen om de markt te stabiliseren.

In 2015 werd in totaal 40.280 ton mageremelkpoeder aangeboden voor de particuliere opslag. Vanuit Nederland was het aanbod 1.362 ton. In 2016 werd tot nu toe 16.786 ton aangeboden, waarvan 797 ton uit Nederland.

In de EU is 31.877 ton kaas in particuliere opslag. Hiervan is 7.347 ton afkomstig uit Nederland. Eind december was er 54.916 ton boter in particuliere opslag, waarvan 23.951 ton afkomstig uit Nederland.

Laatste reacties

 • HJ O R

  En wat lost dat op?
  Productieregulering in de hele EU, dat is het toverwoord!

 • snufferman

  En later maar weer lekker dumpen op de markt als ie weer probeert op te komen

 • John*

  po heeft geen zin zonder tegemoetkoming in de sector om door productie te verlagen. Nu is alleen de handel er goed mee..

Of registreer je om te kunnen reageren.