Rundveehouderij

Nieuws

Opnieuw stabiele prijs blankvleeskalveren

De gebroken slachtweken zijn weer achter de rug. De eerste 'gewone' week is weer begonnen en het ziet ernaar uit dat de goede marktomstandigheden nog even aan kunnen houden voor blankvleeskalveren.

De mestduur voor blankvleeskalveren is met 24 weken het jaar uit gegaan en de markt kan daarmee goed reageren wanneer vraag en aanbod even uit balans zijn.

Prijs van €5,05 per kilo geslacht gewicht

Vorige week noteerde de prijs van de blankvleeskalveren opnieuw stabiel, met een maximale prijs van €5,05 per kilo geslacht gewicht. Voor deze week wordt tevens een gelijke prijs verwacht. Handelaren zijn positief wat betreft de komende weken en verwachten dat de prijs kan standhouden en misschien nog wat kan stijgen.

Perspectief voor tweede kwartaal iets minder positief

Voor het tweede kwartaal van dit jaar is het perspectief wat minder positief. Uit opzetcijfers blijkt dat er in het tweede kwartaal een groot aanbod van slachtrijpe kalveren beschikbaar komt. Traditioneel gezien is de handel vanaf april minder goed en staan prijzen onder druk. Het ziet ernaar uit dat dat dit jaar niet veel anders zal zijn.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.