Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Opnieuw prijsdaling Fonterra-veiling

De prijs van zuivelproducten is dinsdagmiddag opnieuw gedaald op de Nieuw-Zeelandse zuivelveiling van GlobalDairyTrade, ook wel Fonterra-veiling genoemd.

De gemiddelde prijs op de veiling daalde met 1,4%. Dit is de derde veiling op rij waarop de prijzen dalen. Dit na een korte opleving van de prijzen op 1 december.

Opvallend is dat een kleiner aanbod van zuivel op de veiling niet kon voorkomen dat de prijs verder daalde. Er werd minder dan 22.000 ton zuivel verhandeld. Dit is zo'n 4.000 ton minder dan op vorige veiling. Op de veiling van 20 januari vorig jaar werd er zelfs 12.000 ton meer zuivel verhandeld.

Melkpoeder

Het in volume grootste product op de veiling vollemelkpoeder daalt met 1% in prijs naar gemiddeld 2.188 dollar (€2.013) per ton. De prijsdaling wordt voornamelijk veroorzaakt door een prijsdaling bij levering op korte termijn. Bij levering in maart daalt de prijs met 3,7%, terwijl de prijs in juli met wel 9,1% stijgt.

Ook bij mageremelkpoeder daalt de prijs bij levering op de korte termijn het meest. In februari brengt het product 6,3% minder op terwijl de prijs bij levering in juli met 2,6% omhoog gaat. Gemiddeld brengt het product op de veiling 1.835 dollar (€1.688) per ton op, 2,9% minder dan op de vorige veiling. De prijs die in Europa betaald wordt voor mageremelkpoeder lag vorige week nog iets lager met €1.600 tot €1.650 per ton.

Boterolie deed het dinsdag nog wel aardig op de veiling. Het product bracht 2,2% meer op met 3.724 dollar (€3.427) per ton.

Laatste reacties

 • el

  Er is nog teveel product op de markt.

 • kleine boer

  Of te weinig vraag op de markt

 • mtseshuis

  beide..

 • Farmer4life2

  Duhhh... Kip en het ei verhaal

Of registreer je om te kunnen reageren.