Rundveehouderij

Nieuws 1649 x bekeken

Meer certificeerders dan Securefeed bij melkveevoer

Melkveehouders die leveren aan NZO-zuivelverwerkers mogen ook voer kopen van Ovocom-gecertificeerde bedrijven. Eerder leek alleen Securefeed te volstaan.

Nederlandse melkveehouders moeten voer gebruiken van bedrijven die voldoen aan de eisen van de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO), maar de NZO spreekt geen voorkeur uit voor de manier waarop voerbedrijven zijn gecertificeerd. Dit zegt een woordvoerder van de Nederlandse Zuivelorganisatie.

 

Bedrijven zijn vrij in keuze voerbedrijf

Securefeed leek vorige week in een interne mail te waarschuwen tegen overstapgedrag van veevoerbedrijven naar certificeerder Ovocom, omdat die goedkoper zou kunnen zijn. De suggestie werd gewekt dat ook de NZO die mening had. Frank Jorna, directeur van Securefeed, zegt nu ook dat bedrijven vrij zijn om te kiezen met wie ze in zee gaan: Securefeed of een ander, mits die ander aan alle gestelde eisen voldoet. "Het is echter niet zo dat een voerbedrijf bij een andere certificeerder zomaar goedkoper uit is", stelt Jorna. "Om aan de eisen van de NZO te voldoen, moet vaak ook intern nogal wat worden veranderd bij een veevoerbedrijf."

Of registreer je om te kunnen reageren.