Rundveehouderij

Nieuws 6058 x bekeken 5 reacties

Nog geen akkoord over fosfaatrechten

De regiegroep die zich buigt over de begrenzing van de melkveehouderij in verband met het overschrijding van het fosfaatplafond is er nog niet uit.

Dat blijkt na afloop van het overleg, dat werd voorgezeten door staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken. Deelnemers aan het overleg over de invoering van fosfaatrechten in de melkveehouderij mogen inhoudelijk geen mededelingen doen over de voorstellen die besproken zijn. Naar verwachting komt de groep over twee weken weer bijeen om verder te spreken over de verschillende opties die zijn voorgelegd.

Goed en constructief

De sfeer tijdens het overleg was goed en constructief, aldus enkele deelnemers. Er werd open gesproken en standpunten werden serieus genomen. Doordat de meningen sterk verschillen en omdat het juridisch een ingewikkelde zaak is, blijkt het lastig om tot een akkoord te komen.

'Met elk gesprek dichterbij'

Ook het ministerie spreekt van een constructief overleg, maar wil inhoudelijk geen mededelingen doen. "Omwille van het proces is afgesproken dat we over de inhoud niets naar buiten brengen. Daar was iedereen het mee eens", aldus een woordvoerder van het ministerie. Op de vraag of er vandaag voortgang is geboekt reageert het ministerie "Met elk gesprek kom je een stap dichterbij."

Laatste reacties

 • M.harmsen

  Knoop er nog maar 2 wkn bij aan. Maakt niets uit. We wacht al een paar jaar op duidelijkheid.

 • a.vd.bergh

 • Mtstermors1

  Zo moeilijk is het niet, koeien die zijn ingevoerd uit buitenland. Laten slachten. Dan kijken hoeveel koeien er nog zijn. Want dat zijn ook de bedrijven die zonder visie hebben uitgebreid, want als je eigen jongvee hebt gedaan, die waren er 2014 ook al, zou voor sommigen wel zuur zijn, maar dar is risico van zulke grote sprongen maken

 • frl

  mtstermors,1 hoezo geen visie ben maar wat blij met extra koeien uit buitenland, kon op mijn grond nog verdubbelen dus ik doe niets verkeerd, er zijn er ook die groeien terwijl ze al een fosfaatoverschot hebben, pak die dan aan.

 • Schraar

  De regiegroep gaat er toch niet uit komen. Van Dam moet zich hier niet langer achter verschuilen en zelf keuzes gaan maken zodat er duidelijkheid komt.
  Het is duidelijk dat het niet iedereen naar de zin gemaakt kan worden en dat het op plaatsen pijn gaat doen, welk besluit er ook genomen wordt. Neem dan maar een besluit dan weten we in ieder geval waar we af en aan zijn.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.