Martijn van Dam leidde het overleg van de regiegroep. Foto: ANP RundveeNieuws

Nog geen akkoord over fosfaatrechten

De regiegroep die zich buigt over de begrenzing van de melkveehouderij in verband met het overschrijding van het fosfaatplafond is er nog niet uit.

Dat blijkt na afloop van het overleg, dat werd voorgezeten door staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken. Deelnemers aan het overleg over de invoering van fosfaatrechten in de melkveehouderij mogen inhoudelijk geen mededelingen doen over de voorstellen die besproken zijn. Naar verwachting komt de groep over twee weken weer bijeen om verder te spreken over de verschillende opties die zijn voorgelegd.

Goed en constructief

De sfeer tijdens het overleg was goed en constructief, aldus enkele deelnemers. Er werd open gesproken en standpunten werden serieus genomen. Doordat de meningen sterk verschillen en omdat het juridisch een ingewikkelde zaak is, blijkt het lastig om tot een akkoord te komen.

‘Met elk gesprek dichterbij’

Ook het ministerie spreekt van een constructief overleg, maar wil inhoudelijk geen mededelingen doen. “Omwille van het proces is afgesproken dat we over de inhoud niets naar buiten brengen. Daar was iedereen het mee eens”, aldus een woordvoerder van het ministerie. Op de vraag of er vandaag voortgang is geboekt reageert het ministerie “Met elk gesprek kom je een stap dichterbij.”

Beheer
WP Admin