Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Bioboeren gaan voor lokaal veevoer kaas

Drie biologisch-dynamische boeren gaan samen met kaasmaker Aurora een nieuwe kaassoort op de markt zetten: 100% lokaal veevoer kaas.

Dit melden ze in de Natuurweidekrant. Het initiatief hiervoor ging uit van de Vereniging Milieudefensie, die eerder meewerkte aan de Oerwoudvrije winterkaas. Dit product was in een mum van tijd uitverkocht, wat aanleiding gaf om na te denken over een vervolg. Als de nieuwe pilot met winterkaas op basis van enkel regionaal geproduceerd veevoer ook een succes is, sterkt dit velen in de overtuiging dat een rendabele veehouderij mogelijk is zonder geïmporteerd veevoer, aldus Milieudefensie. In een vervolgtraject zouden ook meer boeren mee kunnen doen met de productie van lokaal veevoer kaas.

Eén reactie

  • farmerbn

    Argentijns graan is goedkoper in Egypte (met een grote boot) dan mijn graan naar de dichtsbij zijnde haven (met een vrachtwagen) terwijl ik daar maar 120 km vandaan woon. Dus lokaal is niet altijd méér duurzaam. Ophouden dus met die flauwe kul.

Of registreer je om te kunnen reageren.